Interactief Speelgoed

Interactief Speelgoed | Baby's en Peuters

Interactief Speelgoed | Baby's en Peuters

Welk interactief speelgoed past bij de leeftijd van je kind?

Interactief speelgoed is onmisbaar voor je kleine. Baby's en peuters ontwikkelen hun cognitieve vaardigheden enorm door interactief spelen. Tevens helpt interactief speelgoed het kind met het oefenen in sociale en taalvaardigheden. Met Interactief speelgoed leren jonge kinderen te tellen, kleuren en vormen te herkennen en krijgen ze zelfs inzicht in hoe ze zich moeten gedragen.

Dezelfde voordelen gelden voor oudere kinderen - zelfs als ze denken dat ze alleen maar videogames spelen of met pluche speelgoed spelen, zijn ze actief bezig met het ontwikkelen van hun vaardigheden en toekomstige emotionele vermogens.

We begrijpen dat ouders het lastig vinden het juiste interactief speelgoed voor hun kinderen te kiezen. In dit overzicht lees je welk interactief speelgoed geschikt is voor welke leeftijd.


Interactief speelgoed baby's tot 12 maanden

Het eerste jaar van de  baby is heel bijzonder en het interactief babyspeelgoed stimuleert de ontwikkeling van de motoriek en prikkelt de zintuigen van je baby. Denk aan een speelgoed telefoontje, babygym, muzikaal boekje of pluchen knuffels. Deze  zijn geschikt voor baby's tot 12 maanden en ondersteunen je de grove motoriek , en reik- en grijp vaardigheden. Belangrijk bij het kiezen van babyspeelgoed is dat er geen kleine onderdelen bij zitten waar kleintjes zich in kunnen verslikken.

Interactief speelgoed tot 1 jaar
Camera looks down to a baby laying in a colorful mat

Wooden toy train

Interactief speelgoed vanaf 1 jaar

Baby's vanaf 1 jaar beginnen te communiceren, kruipen en de wereld om zich heen te ontdekken. Interactief babyspeelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar kan de creativiteit van je kleintje op een speelse manier stimuleren en traint de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Populair interactief speelgoed voor deze leeftijd zijn: loopwagentjes, speelgoedauto's en activiteitenkubussen. Daarmee kunnen ze altijd weer iets nieuws ontdekken.

Interactief speelgoed 1 jaar

Interactief speelgoed vanaf 2 jaar

Tweejarige peuters leren naast stappen ook springen, rennen, dansen, en praten. Kinderen in deze leeftijd hebben een goede controle over hun eigen lichaam. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen ontdekken. Een passend leerzaam speelgoed voor peuters vanaf 2 jaar is blokkenpuzzel, loopfietsje of magieboek. Dit zijn aantrekkelijke speeltjes voor een 2 jarig kind die zowel de zintuiglijke als motorische ontwikkeling stimuleren. 

Interactief speelgoed 2 jaar
Building blocks fall down

Vintage robot with lots of black negative space

Interactief speelgoed vanaf 3 jaar

Peuters vanaf 3 jaar leren kleuren, knutselen, tekenen en met de andere kinderen spelen. Ze kunnen zich steeds langer concentreren op speelgoed. Favoriet interactief speelgoed vanaf 3 jaar zijn interactieve huisdieren, muziekspeelgoed, en vloerpuzzels. Door interactief spelen kunnen kinderen vanaf 3 jaar hun groeiende vroege leervaardigheden ontwikkelen en zich voorbereiden op de basisschool.

Interactief speelgoed 3 jaar

Interactief speelgoed vanaf 4 jaar

Kinderen vanaf 4 jaar mogen naar school en weten inmiddels zelf welk speelgoed ze leuk vinden. Ze ontwikkelen hun grove en fijne motoriek spelenderwijs. Ze doen hun ouders na en willen net zoals hen zijn. Door interactief speelgoed ontdekken jonge kinderen de wereld. Dat draagt bij aan de groei van hun sociale vaardigheden. 

Educatief speelgoed 4 jaar
Girl using sidewalk chalk in schoolyard

Interactief Speelgoed Top Merken

Interactief speelgoed is er in verschillende maten en vormen. Er is keuzeuit een hele hoop verschillende merken speelgoed. Bij BabyLeeuw vind je de topmerken. Zo garanderen we het  plezier en de veiligheid van je kind. 

Vtech
Fisherprice

Populair Interactief Speelgoed

Op zoek naar leuk en leerzaam speelgoed voor je kind? Bij BabyLeeuw bieden we een breed assortiment interactief speelgoed voor kinderen vanaf 0 tot 4 jaar. Koop nu online bij BabyLeeuw!

Activity center

Activity center

→ Bekijk

Speelgoed telefoon

Speelgoed telefoon

→ Bekijk

Babygym

Babygym

→ Bekijk

Loopwagentjes

Loopwagentjes

→ Bekijk