Autostoel

Autostoel | Baby's en Peuters

Autostoel | Baby's en Peuters

Welk autostoeltje is geschikt voor jouw kind?

Een autostoeltje voor je kleine kies je niet zo maar. Je wilt uiteraard een autostoel die optimaal  comfort en veiligheid biedt voor je kind. In Nederland is het verplicht je kinderen in een autostoel te vervoeren totdat ze 1,35 meter lang zijn. Maar de vraag is, hoe weet je welke autostoel moet je kopen? De kindersautostoelen zijn ingedeeld in groepen. Groep 0 en 1 en 2 en 3. Deze groepen zijn gebaseerd op lengte of gewicht. Vaak zijn de kinderzitjes verstelbaar en kunnen gebruikt worden voor kinderen in meer dan 1 groep. In dit overzicht zie je welk kinderzitje groep geschikt is voor welk gewicht.


Autostoel Groep 0

Groep 0 is de eerste categorie en geschikt voor kinderen vanaf 0 tot 13 kg (nul tot circa 12 maanden) of tot wanneer het hoofd van je kindje boven de bovenrand van de autostoel uitkomt. Voor een extra veiligheid en bescherming van het hoofdje en nekje van je baby wordt de baby autostoel tegen de rijrichting bevestigd in de auto. Bevestiging kan met de autogordel, of met een base.

Groep 0 Autostoelen bekijken
Autostoel groep 0

Autostoel groep

Autostoel Groep 1

Groep 1 autostoelen zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot 18 kg of vanaf het moment dat je baby 9 maanden is geworden (tot 4 jaar oud). De bevestiging van deze autostoeltjes is met ISOFIX-haken of met de autogordel terwijl andere autostoelen met de base worden bevestigd. Het kindje zit veilig vast in een harnasgordel en wordt in de autostoeltjes van groep 1 meestal voorwaarts gezet. De nieuwe norm van I-size stelt dat baby's tot 15 maanden steeds tegen de rijrichting gezet moet worden.

Groep 1 Autostoelen bekijken

Autostoel Groep 2-3

Groep 2-3 autostoelen zijn geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg (van ongeveer 3 tot 12 jaar). Deze autostoelen bestaan uit een zitverhoger met rugleuning. De kinderautostoelen uit deze groep worden altijd met de rijrichting mee geplaatst. De kindjes worden met de autogordel vastgezet in deze autostoelen, in plaats van met een 5-puntsgordel van de autostoel. Groep 2-3 autostoel is meestal bevestigd in de auto door Iso-fix of autogordel.

Groep 2-3 Autostoelen bekijken
Autostoel groep 1

Autostoel groep 2

Autostoel Groep 1-2-3

Autstoelen van groep 1-2-3 groeien en gaan jaren lang met je kind mee. Een voordeel op lange termijn. Deze autostoeltjes zijn namelijk geschikt voor kinderen van 9 tot 36 kg (1 tot 12 jaar). Totdat het kindje 4 jaar oud is, wordt het 5-puntsharnas dat in het autostoeltje zit gebruikt. Daarna kun je hem of haar vastmaken met de gewone autogordel. De bevestiging van de autostoelen in deze groep verschilt per stoel.

Groep 1-2-3 Autostoelen bekijken

Zitverhoger

Zitverhogers zijn licht en gemakkelijk te verplaatsen. De auto zitverhogers zijn geschikt voor kinderen van 22 tot 36 kilo en een lengte van maximaal 1,5 meter. Het kind wordt in de autostoel verhoger vastgemaakt met de auto driepuntsgordel. Sommige auto zitverhogers hebben een rugleuning die betere bescherming biedt voor je kind. De zitverhoger mag voorin de auto of achterin geplaatst worden is verplicht voor kinderen tot 1,35 meter.

Auto zitverhogers bekijken
Autostoel groep 3
Taf toys autostoel speelgoed 71 cm 2 390620 1587987878 Taf toys autostoel speelgoed 71 cm 2 390620 1587987878

Autostoel accessoires

Een comfortabel autoritje is belangrijk voor het kindje maar ook voor de rust van de ouders. Naast een passende autostoel, spelen de autostoel accessoires hierbij een belangrijke rol. Denk aan autostoelhoezen, organizers, zonneschermen en meer. Bij BabyLeeuw hebben we alles om jouw kindje comfortabel te vervoeren.

Autostoel accessoires bekijken

Zonnescherm

Zonnescherm

→ Bekijk

Autostoelhoes

Autostoelhoes

→ Bekijk

Organizer

Organizer

→ Bekijk